Aktivnosti 2022.

Župan Marko Marušić primio esperantisteDelegacija Društva esperantista Bjelovara, koju su činili Franjo Forjan, Rikard Patafta i Vojislav Kranželić, 4. ožujka 2022. po prvi puta je posjetila novog župana Bjelovarsko-bilogorske župnije, gospodina Marka Marušića, kako bi ga upoznala s dosadašnjim radom Društva te zamolila za nastavak podrške projektima i aktivnostima koje esperantisti Bjelovara provode.

Esperantisti su županu poklonili monografiju „110 godina esperanta u Bjelovaru” te ga upoznali s najvažnijim projektima i aktivnostima ostvarenima u proteklom desetljeću.
Najavljeno je i održavanje desetog susreta „Esperantisti Bjelovara svome gradu”, za čije programe je zatražena financijska podrška Županije.

Putovnica po esperantskim obilježjimaPutovnica po esperantskim obilježjima je vodič po mjestima Hrvatske, na kojima u javnom prostoru postoji neko obilježje povezano s međunarodnim jezikom esperantom. Ovaj vodič izdan je uz financijsku potporu Grada Bjelovara i namijenjen je eperantistima koji posjećuju Hrvatsku te je dozvoljena njegova upotreba za nekomercijalne svrhe.

Na linku http://novo.dec-kroatio.hr/hr/esperanto_clone/ nalazi se interaktivna karta Hrvatske na kojoj su prikazane lokacije opisanih obilježja.